De eerste ‘Veldhovense Schooldag van de duurzaamheid’!

De Schooldag van de duurzaamheid is in gemeente Veldhoven gestart met een burgerinitiatief van inwoner Elke van der Valk. In de zomer van 2021 benaderde zij de gemeente met het initiatief om docenten en leerlingen van de basisscholen structureel kennis te laten maken met het thema duurzaamheid. De gemeente Veldhoven gaat samen met Elke en lokale partijen aan de slag met het opzetten van activiteiten, waarmee kinderen onderzoekend en ontdekkend leren hoe zij kunnen bijdragen aan een leukere, eerlijkere en schonere wereld.

Wat is een Schooldag van de duurzaamheid?

De Schooldag van de duurzaamheid is een creatief en uitdagend programma over duurzaamheid, dat zich richt op de groepen 5 t/m 8 met ruimte voor deelname door lagere groepen. Leerlingen leren wat duurzaamheid betekent door te ontdekken: ze gaan ruiken, zien, horen, proeven en voelen. Hierdoor ervaren ze dat hun eigen gedrag kan helpen bij verbetering van hun leefomgeving, gezondheid en het effect daarvan wereldwijd. Voor de uitvoering van het project gaan we nauw samenwerken met lokale bedrijven, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers. Wil je weten wie er meedoen, klik dan hier.

De Junior Global Goals

Alle activiteiten die de kinderen gaan doen, zijn verbonden aan de Global Goals van de Verenigde Naties, die zijn opgesteld om tot 2030 richting te geven aan een duurzame samenleving. Deze Global Goals zijn vereenvoudigd tot 7 Junior Global Goals. Zo begrijpen kinderen ook waar het over gaat.

Het programma is gepland op 10 oktober 2022 met een kick-off op 30 september. De organisatie is in handen van gemeente Veldhoven, Elke van der Valk als lokale projectleider en stichting Schooldag van de duurzaamheid.

Sdvdd-Vogel onder Dak
Sdvdd-Invloed van Regen
Sdvdd-Spelen met Afval