Podcast: in gesprek met...

Wieke Rooijackers van gemeente Veldhoven ging in gesprek met Elke uit groep 8 van basisschool EigenWijs. Zij spraken over hoe Elke haar schooldagen vindt, over het begrip duurzaamheid en over de Veldhovense Schooldag van de duurzaamheid, die nu gauw gaat komen.

Elke’s samenvatting van haar schooldagen: “luisteren, herhalen, luisteren, herhalen”. Geschiedenis vindt zij het leukste en interessantste vak. Elke hoopt veel te gaan leren tijdens de Schooldag van de duurzaamheid. Zelf let zij er goed op geen water te verspillen en probeert zij altijd het licht achter zich uit te doen. Naar school neemt ze een drinkfles en herbruikbare boterhamzakjes mee.

Voor Elke is de Schooldag van de duurzaamheid een geslaagde dag als zij minimaal twee nieuwe dingen leert over duurzaamheid of hoe zij zelf duurzaam kan zijn. Maar ook als het een hele leuke dag wordt én zij ‘met een glimlach naar huis terug gaat’. Na afloop van de dag willen wij dat natuurlijk nog wel eens van haar horen!