ASML is een van de partijen die de Veldhovense Schooldag van de duurzaamheid mede mogelijk maakt. Zij ondersteunen het project vanaf het eerste contact, dragen financieel én met een workshop bij. Bedankt ASML!

Sandra van de Looij – Kleinendorst van ASML licht hun motivatie toe: “ASML heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en volgt de 17 Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen) van de United Nations. Net als andere bedrijven is ASML zich ervan bewust dat het belangrijk is om de impact van het bedrijf op het milieu tot een minimum te beperken of zelfs helemaal klimaatneutraal te werken. Zo heeft ASML bijvoorbeeld programma’s ontwikkeld om slimmer gebruik te maken van materialen. Oude onderdelen van de ASML chipmachines worden gerepareerd of opgeknapt en hergebruikt. En nieuwe machineonderdelen worden zodanig ontworpen, dat het makkelijker is om alleen het onderdeel dat niet meer naar behoren werkt, te vervangen. Iedereen die bij ASML werkt, maar ook andere bedrijven die samenwerken met ASML, zijn betrokken bij het mogelijk maken van deze circulaire productie.

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds meer aandacht moet krijgen, zodat we kunnen toewerken naar een volledig circulaire economie in de toekomst. Hoe jonger kinderen zich al bewust zijn van dit thema, hoe beter. Hoe mooi zou het zijn als de kinderen van nu het belang van duurzaamheid meenemen in hun keuzes in de toekomst!

ASML steunt daarom de Veldhovense Schooldag van de duurzaamheid. ASML draagt graag bij met een aansprekende workshop, waarbij kinderen met eigen ogen en handen kunnen ontdekken wat duurzaamheid betekent en hoe dit aansluit bij hun leefwereld.”