Op 10 oktober 2022 is de Veldhovense Schooldag van de duurzaamheid van start gegaan. Tien basisschoollocaties en 1.000+ basisschoolleerlingen waren al vroeg op de been om verschillende workshops en excursies te volgen.

De Schooldag is in iedere klas officieel geopend door de wethouders en Elke van der Valk met de kick-off video. 👉

Tijdens de Schooldag van de duurzaamheid is er een reporter langs de scholen gegaan en heeft van een aantal workshops opnames gemaakt. Er was zo’n groot aanbod aan workshops dat het niet is gelukt om van alle workshops opnames te maken. Maar dat neemt niet weg dat de aftermovie een goed beeld geeft van de dag en het doel van het programma om basisschoolkinderen onderzoekend en ontdekkend te leren hoe zij zelf bij kunnen dragen aan een leukere, eerlijkere en schonere wereld. We delen graag de aftermovie met jullie. 👇

Alle kinderen hebben tijdens de Schooldag van de duurzaamheid ook de workshop “duurzame kinderwens voor Veldhoven” gedaan. Deze opdracht hebben zij op een later moment klassikaal verder uitgewerkt. Alle klassen hebben één duurzame wens voor Veldhoven ingestuurd. Daarnaast heeft iedere klas één tekening en één kleurplaat ingediend. De wethouders Mariëlle Giesbertz (duurzaamheid) en Thomas van Broekhoven (onderwijs) hebben samen met participatieadviseur Duurzame Wijken Wieke Rooijackers alle inzendingen bekeken en beoordeeld. Wil je meer lezen over de prjsuitreiking? Klik dan hier.