Leerlingen, ouders, Sondervick studenten en vrijwilligers keken live of via een digitale verbinding mee naar de prijsuitreiking van de eerste Veldhovense Schooldag van de duurzaamheid.

Op 11-11 heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden in Theater de Schalm. De rapper had de teksten die tijdens de kick-off door kinderen waren bedacht omgetoverd tot een Veldhovense Duurzame Rap, die we hebben afgespeeld voor alle leerlingen. Klik op de afbeelding hiernaast om de rap te beluisteren.

We willen alle klassen enorm bedanken voor de geweldige inzendingen! Wat een leuke, creatieve ideeën zijn hieruit naar voren gekomen. De jury heeft de leerlingen van groep 8 van basisschool de Meerhoef, groep 7a van basisschool EigenWijs en groep 6 van basisschool de Brembocht uitgenodigd om hun duurzame wensen te presenteren in Theater de Schalm. Via een videoverbinding konden alle klassen meekijken.

We willen de leerlingen uit deze drie klassen in het bijzonder bedanken. Wat een fantastische duurzame wensen hebben jullie voor Veldhoven bedacht. Het liefst wil de gemeente ze állemaal uitwerken, maar dat gaat helaas niet. Jullie zijn allemaal helden en wij nodigen jullie uit om ook zelf aan de slag te gaan met verduurzaming op jullie scholen!

De prijsuitreiking is begeleid door presentator Mike Weerts. Benieuwd naar de presentaties van de kinderen? De volledige prijsuitreiking is ook terug te kijken, via deze link.