De Veldhovense Schooldag van de duurzaamheid krijgt een vervolg! Lokale projectleider Elke van der Valk start de actie ‘Red je Kerstpakket’, samen met de basisscholen, ondernemers en inwoners uit Veldhoven.

Tijdens de Schooldag van de duurzaamheid op 10 oktober hebben meer dan 1.000 basisschoolleerlingen kennis gemaakt met het thema duurzaamheid. De kinderen hebben tijdens deze dag mogen leren en ervaren dat duurzaamheid niet alleen met milieu te maken heeft. De stichting Schooldag van de duurzaamheid bedacht hiervoor de Junior Global Goals (JGGs). ‘Gezond & Happy’ is ook een van de JGGs als belangrijk onderdeel voor een duurzame wereld, waarin we rekening houden met elkaar. Een aantal kinderen volgde tijdens deze geslaagde dag ook een workshop bij de Voedselbank, waar zij leerden wat de Voedselbank doet.

Wat gaat er gebeuren?

De actie ‘Red je Kerstpakket Veldhoven’ vraagt basisschoolleerlingen na te denken over een bijdrage aan gezinnen uit Veldhoven met een minder hoog inkomen. In Veldhoven wonen inmiddels 155 gezinnen onder de armoedegrens. Dit project zorgt ervoor dat we al deze gezinnen een leuk extraatje kunnen geven met de kerst!

Help jij ook mee?

Neem een kijkje op de inspiratielijst, die hiernaast staat afgebeeld. Breng jouw donatie op vrijdag 16 december 2022, tussen 12 – 17 uur naar de Bibliotheek in Veldhoven. Een team van vrijwilligers gaat dit op zaterdag 17 december 2022 sorteren en later vervoeren naar de Voedselbank. Zo zorgen we er samen voor dat de huishoudens bij de Voedselbank een leuk pakket ontvangen voor de kerst!

Wil je meer weten over de actie? Bekijk onderstaande video.