Theater de Schalm voor de Schooldag van de duurzaamheid

De tweede editie van de Schooldag van de duurzaamheid komt steeds dichterbij. Marlies van Inzen werkt bij Theater de Schalm. Zij twijfelde geen seconde toen wij vroegen of zij nóg een keer mee willen doen met dit project. 

Theater de Schalm: Bedankt! Lees hiernaast de reden waarom Theater de Schalm graag hun steentje bijdraagt.

Theater de Schalm voelt een enorme verantwoordelijkheid om duurzaam georganiseerd te zijn. Niet omdat het vanuit overheidswege moet, maar écht vanuit intrinsieke motivatie en verantwoordelijkheidsgevoel. Het verankeren van duurzaamheid is een voortdurend proces en het is zaak de maatregelen goed te koppelen aan doelen als CO2 footprint reductie, circulaire economie en de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Een samenwerking met de Veldhovense Schooldag van de duurzaamheid valt ook precies in die ambitie. Deze samenwerking gaan we dan ook niet bij voorkeur aan voor slechts één jaar, maar zetten we graag meerjarig en duurzaam voort. Het is een mooie manier om dit onderwerp goed onder de aandacht van (jong) publiek te brengen en zorgt tevens dat dit hoger op de maatschappelijke agenda van Veldhoven komt.