Over minder dan een week gaan basisscholen in gemeente Veldhoven meedoen aan de Schooldag van de duurzaamheid! Het is de tweede editie. De materialen zijn bij de scholen bezorgd en de activiteitenpagina met de handleidingen en instructievideo’s staat gereed. We hebben er onwijs veel zin in!

Wat houdt de tweede editie in?

Met scholen die voor de tweede keer meedoen, nieuwe scholen, samenwerkingen van vorig jaar die we konden voortzetten en nieuwe samenwerkingen staat er een mooi programma voor de leerlingen klaar! Zo ontvangen museum ’t Oude Slot en de Voedselbank opnieuw groepen bij hen op locatie, gaat stichting Rechter Handen met de leerlingen ‘kledingswappen’, verzorgt Bureau Sociaal Raadslieden gastlessen over de Junior Global Goal ‘Goed met Geld’, gaat Cardo Dance de leerlingen ‘happy dansen’, komt IVN met de kinderen naar kriebelbeestjes speuren, geeft Veldhoven Duurzaam gastlessen over verschillende soorten afval en gaat proefjes doen met het maken van nieuwe dingen van afval. En natuurlijk zijn – met Elke van der Valk als projectleider – ook PABO studenten weer met eigen ontwikkelde workshops van de partij! 

Workshop ‘Poster Bij mij Thuis’

Alle leerlingen zullen het programma afsluiten met de workshop ‘Poster Bij mij Thuis’. Zo maken we tijdens het programma ook de aansluiting bij het thema van de Kinderboekenweek. Leerlingen gaan de kennis en inzichten die zij tijdens het programma opdoen, vertalen naar Tips waarmee je thuis duurzamer kan leven. De mooiste poster wordt beloond met een gave prijs en alle ingezonden posters worden tentoongesteld ergens in het centrum van Veldhoven.

Wilt u komen kijken tijdens de uitvoer van het programma? Neem dan contact met Elke op via mail.