Samen met wethouder Mariëlle Giesbertz heeft groep 6b van Dick Bruna (de winnaar van de Posterwedstrijd ‘Bij mij Thuis’), meegedaan aan de Nationale Boomfeestdag.

Mariëlle bevroeg eerst de leerlingen over hun bomenkennis en het belang van bomen. De leerlingen waren goed voorbereid en konden alle vragen beantwoorden. De wethouder plantte samen met de leerlingen de eerste boom. Ook de leerlingen van groep 7 van basisschool De Meerhoef waren aanwezig. Alle kinderen zijn na het planten van de eerste boom, met elkaar aan de slag gegaan met het planten van 7.000 struikgewassen.

Door de vele regen die er was gevallen, was het terrein en grote modderpoel. De modder zorgde voor plezier en een hilarisch moment toen een kind dat vastzat in de modder, er door meerdere volwassenen uit moest worden getrokken. En daarna zijn schoenen nog…

Na afloop hebben alle leerlingen een certificaat en een tasje van de Nationale Boomfeestdag meegekregen. De kinderen hebben enorm genoten!